Zo vind je de juiste aannemer voor een badkamerklus

de juiste aannemer voor je badkamer klus

Is jouw huidige badkamer wel aan een opknapbeurt toe? Omdat alles niet meer naar behoren werkt of je toe bent aan een nieuwe look? Als je de badkamer gaat verbouwen, is het belangrijk dat je de juiste aannemer selecteert. Je wilt namelijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Hoe vind je nu de beste aannemer voor jouw klus? In dit artikel vertellen we je waar je betrouwbare aannemers kunt vinden en hoe je de juiste selecteert. 

Waar vind je een aannemer?

Je wilt natuurlijk de beste aannemer inhuren, maar waar vind je deze eigenlijk? Je kunt natuurlijk als eerst rondkijken op Google en een kijkje nemen op verschillende websites. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een klus op een bepaalde site te plaatsen. Hier reageren dan aannemers op en vervolgens kun jij een keuze maken. We raden je aan om rond te kijken in je eigen netwerk. Vraag je vrienden, familie of collega’s of zij nog een goede aannemer weten. Daarnaast kun je ook op sociale media als Facebook of LinkedIn een oproepje plaatsen. 

De juiste selecteren

Nu je een aantal betrouwbare aannemers hebt gevonden, zul je een keuze moeten maken. Welke is het meest gekwalificeerd voor jouw badkamerklus? Er zijn een aantal criteria die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. 

  • Planning: Je wilt natuurlijk niet dat jouw klus oneindig lang gaat duren, daarom is het belangrijk om de planning van het project te bespreken. Stel een einddatum op en vraag of de aannemer dit kan realiseren.

 

  • Ervaring: Vraag altijd of de aannemer ervaring heeft met de klus die gedaan moet worden. Je kunt het beste voor een aannemer met de nodige ervaring kiezen.

 

  • Reviews: Kijk altijd van tevoren wat er op internet wordt gezegd over de aannemer. Op Google zijn vaak reviews van klanten te vinden. Zijn deze allemaal negatief? Dan kun je beter niet met deze aannemer in zee gaan.

Offertes vergelijken

Voldoen er meerdere aannemers aan de gestelde criteria? Dan is het een goed idee om offertes aan te vragen. De kosten van de verbouwing zijn namelijk niet geheel onbelangrijk. Je kunt er voor kiezen om één klus uit te besteden, maar ook de gehele verbouwing. Ga offertes vergelijken en kies de aannemer waar jij je het beste bij voelt. Zo kun je bijvoorbeeld gietvloer offertes vergelijken, maar ook voor het leggen van de tegels kun je een offerte aanvragen.