Let hier op bij het kopen van badkamerverlichting

Badkamerverlichting

Er bestaan enorm veel soorten badkamerverlichting. Het gamma is heel breed! Koop dus niet zomaar de eerste de beste lamp voor in je badkamer. . Uiteindelijk komt het erop aan om een combinatie te vinden dat rekening houdt met je eigen smaak, je budget, maar natuurlijk ook de veiligheid. De badkamer is een vochtige ruimte. En elektriciteit en water gaan niet goed samen, zoals je ongetwijfeld weet.

Maak een lichtplan voor je badkamer

Vergeet deze stap niet, want het is altijd goed om even na te denken waar je precies lichtpunten wilt in je badkamer. Een lichtplan maken is ook helemaal niet moeilijk. Het is een eenvoudige plattegrond van je badkamer waarop je aanduidt waar je licht wenst. Zo weet je precies ook hoeveel lichtpunten je nodig hebt. Het weet je precies wat je nodig hebt en waarvoor je het nodig hebt. Er is basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Een sfeerlamp als basisverlichting is bijvoorbeeld niet zo’n goed idee …

Vergeet je spiegel niet te verlichten

In bijna elke badkamer heeft de spiegel een centrale plaats. Maar de verlichting van die spiegel gebeurt vaak niet zo heel goed. Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Het mooiste resultaat krijg je wanneer je de spiegel langs boven, links en rechts verlicht. Een wandlamp naast de spiegel is ook handig, want hierdoor hoef je niet in je eigen schaduw te staan.

Met hoeveel lampen moet ik mijn lampen verlichten?

Daar kunnen we je helaas geen antwoord op geven, maar we kunnen je wel enkele dingen geven om over na te denken. Hoe groot is je badkamer? Want hoe groter je badkamer, hoe meer licht je nodig zal hebben. Daarnaast moet je ook naar de hoogte van het plafond kijken. Hoog plafond? Wauw! Maar ook dan heb je meer licht nodig. Heb je donkere muren ook dan zal je wat meer verlichting nodig hebben voor een goed verlichte badkamer. Twijfel je over hoe je dit het best aanpakt voor jouw badkamer? Vraag dan raad bij een verlichtingsspecialist.

Kies voor de juiste lichtbron

Los van directe en indirecte verlichting is ook het type lichtbron van belang. Zo bespaart ledverlichting veel energie en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En naast het juiste type lichtbron, moet je ook nog eens de juiste fitting kiezen. Deze combinatie kan leiden tot bijvoorbeeld de E14 fitting ledverlichting. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen welke vorm lamp je wilt!

Zorg voor vochtbestendige lampen!

Een badkamer is een vochtige ruimte. Je doet er dus goed aan om lampen te kiezen die corrosiebestendig zijn. Als je verlichting wilt binnen een zone van 60 cm rond alle zijden van een bad of een douche, dan raden we je aan om te kiezen voor 12V-verlichting. Opgelet, je mag nooit je transformator binnen deze zone plaatsen!

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.