5 Leuke budget tips voor het upgraden van je badkamer

5 leuke budget tips upgraden badkamer

De badkamer is één van de meest fijne ruimtes in een woning. Het is dan ook begrijpelijk dat je altijd op zoek bent naar leuke upgrades om je badkamer een boost mee te geven. Hieronder vind je een aantal tips die jou gaan helpen om een upgrade te geven aan je badkamer. Een leuke bijkomstigheid: het hoeft zeker niet duur te zijn!

  1. Pak de kwast erbij!

Veel aspecten van je badkamer kun je vernieuwen door het een likje verf te geven. Denk bijvoorbeeld aan je badkamermeubel. Ook kun je zowel betegelde als niet-betegelde wanden voorzien van een andere kleur. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van vochtbestendige verf, zodat je vernieuwde frisse badkamer nog lang mee zal gaan.

  1. Denk aan accessoires en details

Accessoires en details maken of breken een badkamer. Niets is zo saai als een kale badkamer. Het is dan ook belangrijk dat je oog houdt voor de details. Zoek bijvoorbeeld een leuk zeeppompje uit of plaats wat planten. Vooral dat laatste wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien. Een mooie plant kan je saaie badkamer omtoveren tot een fijne ruimte.

  1. Schoonmaken doet wonderen

Je kan nog zó een mooi aangeklede badkamer hebben; maar het gaat er niet perfect uitzien totdat het helemaal schoon is. Een grote schoonmaak is van tijd tot tijd de beste metamorfose die je je badkamer kunt geven. Zo ruikt je badkamer weer fris en glimt alles weer helemaal als nieuw!

  1. Nieuwe kranen en douchekop

Tegenwoordig zijn er erg veel mooie kranen en douchekoppen op de markt die écht het verschil kunnen maken in je badkamer. Ga je voor een luxueuze uitstraling, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor kranen met een gouden coating. Ga je voor een stoere en robuuste uitstraling, dan zou je bijvoorbeeld zwarte kranen kunnen overwegen. Als je dan toch bezig bent, vervang dan direct de douchekop. Een leuke kleine upgrade is bijvoorbeeld het kiezen voor een douchekop met verschillende standen, zoals een regen- of massagestand. De prijzen van dergelijke douchekoppen, vallen gelukkig reuze mee!

  1. Creëer een ruimtelijk gevoel

Je badkamer upgraden doe je pas echt door ruimte te creëren. Ruimte geeft immers een vrij en luxe gevoel. Het creëren van ruimte doe je door te werken met lichte kleuren en door bijvoorbeeld onnodige wandjes te vervangen voor transparante wandjes, bijvoorbeeld van glas. Ook het plaatsen van een grote spiegel, is in de meeste badkamers geen overbodige luxe. Ben je nu lekker bezig en wil je graag meer tips voor elke ruimte in huis? Dan heeft Imperfectdesign de leukste ideeën!

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.