Handige tips om de badkamer in te richten voor ouderen

handige tips om badkamer inrichten voor ouderen

In de badkamer kunnen de meeste ongelukken gebeuren; je kan uitglijden onder de douche of door de warmte is het ook mogelijk om flauw te vallen. Gelukkig is de kans daarop klein. Maar voor ouderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om de badkamer val-proof te maken en in te richten voor ouderen. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je de badkamer kan inrichten.

Stoel in de douche

Om de veiligheid te vergroten in de douche kan er een speciale stoel geplaatst worden. Deze stoel wordt gevestigd aan de muur en kan je uitklappen. Zo kan je er zelf voor kiezen of je de stoel wil gebruiken of niet. Er zijn ook speciale stoelen die niet aan de muur gevestigd hoeven te worden. Het materiaal van deze stoelen zijn roestvrij. Heb je interesse in zo een stoel neem dan een kijkje op de webshop van Hulpmiddelwereld.nl.

Wandsteunen

Een ander handig hulpmiddel in de badkamer voor ouderen zijn wandsteunen. Deze wandsteunen kunnen geplaatst worden in de douche en in de buurt van het toilet. De wandsteunen dienen als valpreventie en als een soort steuntje. De wandsteunen bij het toilet kunnen gebruikt worden om jezelf op te trekken.

Antislipmat onder de douche

Wanneer je liever geen stoel onder de douche wil plaatsen om het douchen veilig te maken dan kan je ervoor kiezen om een antislipmat te kopen. Aan de onderkant van de mat zitten zuiglappen waardoor de mat op de grond blijft plakken. De bovenkant van de mat is van een speciaal materiaal gemaakt waardoor je niet makkelijk kan uitglijden door de zeepresten. Ook kan er een antislipmat in de badkuip geplaatst worden zodat het baden ook veilig kan gebeuren.

Extra hoge wc

Normaal gesproken zijn toiletten best wel laag. Voor jonge mensen is dit geen probleem maar voor ouderen die minder kracht hebben en misschien wel slecht ter been zijn kan zo een laag toilet vervelend zijn. Een hoog toilet is daarom een ideale oplossing in combinatie met wandsteunen.

Daarnaast zijn er nog een tal aan andere maatregelen die genomen kunnen worden om de badkamer een stuk veiliger te maken voor ouderen. Weet jij nog handige tips deel het dan met ons?

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.