Verbouw je badkamer om de meerwaarde van je huis te verhogen

verbouw badkamer om meerwaarde huis te verhogen

De waarde van een woning is altijd een discutabel onderwerp. Dat heeft een aantal verschillende redenen. Zo is er bijvoorbeeld ieder jaar veel discussie over de WOZ waarde die de gemeente aan je huis geeft. Het is lastig te zeggen of deze waarde klopt of niet, maar in sommige gevallen klopt er duidelijk niets van. Aan de hand van de WOZ waarde wordt bepaald hoeveel belasting je betaald over jouw woning. Hoe hoger de WOZ waarde van je huis is, hoe meer belasting je moet betalen. Daarom is het in sommige gevallen beter als de gemeente de waarde van je woning te laag inschat.

Waarde van je huis verhogen

Het is slim om bepaalde aanpassingen te doen aan je huis wanneer je deze binnenkort wilt verkopen. Dat komt doordat je op die manier de waarde van je huis kunt vergroten. Het kan hierbij zowel om kleine als om grotere investeringen gaan. Een investering die je kunt doen om de waarde van je woning toe te laten nemen, is het verbouwen van je badkamer. Vooral wanneer de huidige badkamer oubollig is, is het sterk aan te raden om hier iets aan te doen. Houd er wel rekening mee dat je de badkamer niet te extreem inricht want daarmee kan je mensen afschrikken.

WOZ waarde

De WOZ waarde van een huis is erg belangrijk voor de eigenaar van het huis. Wanneer deze waarde te hoog wordt ingeschat door de gemeente, betekent dit dat jij meer belasting zult moeten betalen. Het is natuurlijk niet eerlijk als je te veel belasting betaald en daarom kun je bezwaar maken WOZ. Op die manier wordt er nog een keer gekeken naar de waarde van je huis en of de WOZ waarde wel correct is. Jij hoopt dan natuurlijk dat de WOZ waarde omlaag gaat waardoor je minder belasting zult betalen.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.