Hoe een kleine badkamer grote mogelijkheden kan hebben

kleine badkamer grote mogelijkheden

De ideale badkamer is natuurlijk ruim opgezet: grote spiegels, dubbele wasbak en losstaand bad. De realiteit is echter vaak anders: veel van ons hebben een klein badkamertje waar slechts een douche en wasbak in passen. Maar vrees niet! Ook kleine badkamers kunnen veel potentie hebben. Met deze trucjes benut je de ruimte in jouw kleine badkamer ideaal!

Zorg voor extra opbergruimte

Ondanks dat je een kleine badkamer hebt, moet je natuurlijk wel ergens je handdoeken en verzorgingsartikelen kwijt. Een creatieve plek om je spullen op te bergen is door een speciaal kastje te kopen dat ook gelijk als spiegel dient. Hang dit op boven je wasbak en sla twee vliegen in één klap! Ook kan je onder je wasbak bijvoorbeeld je wasmand of een klein kastje kwijt, mits die niet al ingebouwd is. Tenslotte kan je, indien je een wc op je badkamer hebt, een kastje of stellingkast boven de wc bouwen. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om je wc-papier in op te bergen.

Heerlijk in bad

Vaak heeft een kleine badkamer geen bad. Toch is er een manier waarop je in je kleine badkamer in bad kan gaan en daar hoef je niet eens je badkamer voor te verbouwen! Tubble is namelijk een opblaasbare badkuip die werkelijk in elke badkamer past. Het beste is je hem na gebruik weer eenvoudig leeg laat lopen en op kan bergen, waardoor hij minimale ruimte in beslag neemt.

Speel met het licht

Met licht kan je de optische illusie creëren dat je badkamer veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Plaats daarom op tactische plekken verlichting, bijvoorbeeld sfeerverlichting achter de spiegel of spotjes boven de douche. Daarnaast is daglicht ook erg belangrijk. Als je een raam in je badkamer hebt, laat de gordijnen dan zo veel mogelijk open als je niet aan het douchen bent, want zo komt er veel meer licht binnen en lijkt je badkamer veel ruimer.