Tips voor een kleine badkamer

Tips kleine badkamer

Tips voor een kleine badkamer

Het liefste wilt natuurlijk iedereen een grote badkamer; eentje met een douche en nog een bad. Liefst een dubbele wastafel en ook voldoende plek om je met z’n tweeën of misschien wel meer vrij in de badkamer te kunnen bewegen. Helaas is een grote badkamer niet voor iedereen weggelegd. Zeker als je in de stad of in een ouder huis woont, is er een grote kans dat je een kleine badkamer hebt. Hoe kun je dan toch zoveel mogelijk uit je badkamer halen? Wij geven je een aantal tips voor als je een kleine badkamer hebt!

Kies voor een compact toilet

Het liefste wil je natuurlijk je toilet niet op de badkamer hebben. Maar ook hier ontkom je vaak niet aan. Als je je toilet op een kleine badkamer moet plaatsen, kies dan voor een hangtoilet en het liefst voor een compact toilet. Een compact toilet is verkort, waardoor deze minder uitsteekt en dus minder ruimte in beslag neemt. Je merkt er trouwens nauwelijks iets van, ook op een compact toilet kun je comfortabel zitten.

Kies voor een ronde hoekdouche

Je ziet ze niet heel vaak, maar een ronde hoekdouche is een ruimte besparende oplossing om meer bewegingsvrijheid in een kleine badkamer te creëren. Door de afgeronde hoek, neemt deze douche aanzienlijk minder ruimte in beslag. Voor mensen van een normaal postuur is deze douche nog steeds zeer comfortabel. Bovendien heb je ook de ronde hoekdouche tegenwoordig in steeds mooiere designs en bijvoorbeeld ook met (mat) zwarte stijlen.

Kies voor plafondverwarming

Verwarming in de vorm van een handdoekradiator kent bijna iedereen wel. Maar wist ook dat je voor op de badkamer kunt kiezen voor plafondverwarming? Dit is een verwarmingsplaat die je aan je plafond hangt en die de warmte naar beneden afgeeft. Op deze manier bespaar je ruimte aan de muur en oogt je badkamer ook minder vol.

Plaats een mooie spiegel

Grote – of extra grote spiegels – zijn momenteel een trend. Natuurlijk geven ze je kleine badkamer geen extra ruimte, maar ze zorgen er wel voor dat jouw kleine badkamer optisch groter lijkt. Kies voor een spiegel met inbouwlichten. Niet alleen handig voor als je je make-up doet of voor als je je scheert, hiermee bespaar je ook ruimte waardoor je voor een nog groter exemplaar kunt kiezen.