Fleur je huis op met mooie bloempotten

fleur huis op mooie bloempotten

De afgelopen tijd zijn we met z’n allen veel thuisgebleven. Je kent het wel; op een dag zit je op de bank te netflixen en opeens schiet de realisatie door je hoofd dat je huis eigenlijk iets mist. Het is een beetje kaal, wat het ook wat saai maakt. Wat meer stimulatie voor de ogen zou eerlijk gezegd geen kwaad kunnen. Een attribuut die heel wat kan toevoegen in huis is de bloempot. Hieronder staan enkele ideeën voor leuke bloempotten weergegeven.

Bloempot kopen

De meest voor de hand liggende manier om aan een leuke bloempot te komen, is door er één bloempot kopen. Er zijn veel verschillende bloempotten te vinden. Het hangt er bij de keuze helemaal vanaf welke stijl je zoekt. Momenteel is de moderne en strakke stijl erg in trek. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bloempotten met een hoogglans afwerking. De kunst die op deze bloempotten staan afgebeeld is vrij simpel, maar door de glanzende toplaag oogt het toch erg chique en fris. Dit jaar wordt verder vooral voor opvallende kleuren en aparte materialen gekozen. De roestige uitstraling is daar een voorbeeld van. Met deze vervallen uitstraling kan een bloempot, afhankelijk van het interieur, juist heel chique ogen.

Versier je eigen bloempot

Het kan ook een leuke bezigheid zijn om bloempotten te verven. Op deze manier kun je verzekeren dat je de bloempot van je dromen in huis hebt. Het versieren van je eigen bloempot kan ook nog eens een hele gezellige bezigheid zijn.  Kinderen vinden het bijvoorbeeld ontzettend vermakelijk om te kliederen met verf en hun creativiteit de vrije loop te laten, Verder is het voor een kind hartstikke leuk hun zelfversierde bloempot thuis te kunnen aanwijzen wanneer er bezoek over de vloer is. Kortom, een leuke bezigheid, stille kinderen (zolang ze geconcentreerd aan het verven zijn) en meerdere, op zijn minst fleurige, bloempotten om thuis op een leuke plek uit te kunnen stallen.

Imitatiebloemen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je helemaal niet goed tegen bloemen kan, of dat je natuurlijke geur van bloemen om wat voor reden dan ook niet kunt uitstaan. Een mooi alternatief is dan om imitatiebloemen neer te zetten. Nepbloemen worden steeds beter gemaakt, waardoor ze vaak van een afstand niet eens meer van echt te onderscheiden zijn. Als het niet zo belangrijk voor je is of de bloemen echt lijken of niet, kun je ook gebruik maken van een doorzichtige sierbloempot. Deze zou je kunnen vullen met verschillende lagen gekleurd zand en daar steek je dan je nepperts in. Ze hebben toch geen water nodig.

Bloempotten kunnen van zichzelf al heel mooi en leuk zijn voor in huis. Het is geen vereiste dat ze enkel voor bloemen of planten worden gebruikt. Het kan ook leuk zijn om doorzichtige bloempotjes neer te zetten en deze bijvoorbeeld te vullen met gekleurde kiezelsteentjes, of schelpen. Hoe dan ook kunnen bloempotten je huis dus opfleuren, zonder dat er bloemen in zitten. Een mooie bloempot die bij het interieur past kan dit doen, maar ook een persoonlijke noot die je zelf kunt toevoegen aan een bloempot kan wonderen doen.

Bron: https://www.plantenbakkenkopen.nl/