Klokken ter decoratie voor in de badkamer

Klokken voor je badkamer

We hebben allemaal wel klokken hangen in de woonkamer en in de keuken. Hoewel we klokken eigenlijk niet echt meer nodig hebben om de tijd aan af te lezen, dienen ze wel een ander doel, namelijk puur ter decoratie. We hebben immers allemaal wel een telefoon. Of anders kun je de tijd wel zien op een ander toestel zoals de magnetron. Enfin, minder mensen hebben een klok in de badkamer. Maar is dat wel zo verstandig? Want er zijn mensen die zijn geneigd om veel te lang te douchen of in bad te blijven hangen. Zo kom je te laat op afspraakjes en alsmede is het een verspilling van later als je veel te lang doucht. Om die redenen is het zeker aan te bevelen om ook een klok aan te brengen in de badkamer.

Wat kun je verwachten van een badkamer klok?

Voorop staat dat de klok waterdicht dient te zijn. Ze zijn speciaal gemaakt voor in vochtige ruimtes. Naast je eigen badkamer zou je zo een klok dus ook zonder zorgen moeten kunnen ophangen in een overdekt zwembad of een sauna. Wat fijn is aan de meeste badkamer klokken is dat ze makkelijk te lezen zijn, wat noodzakelijk is in vochtige, dampende omgevingen. Er is sprake van een duidelijke heldere display.

Daarbij de meeste badkamer klokken tonen ook meer informatie dan louter de correcte tijd. Zo zijn er badkamer klokken, o.a. bij Klokkenshop.com, die tonen de luchtvochtigheid in de kamer en de datum en dag. Handig voor bij het ontwaken. Het eerste wat de meeste mensen toch doen is verstomd naar de badkamer lopen om te urineren. Kijk je dan naar boven dan zie je op de klok gelijk allerlei waardevolle informatie. Zo begin je je dag goed. De temperatuur wordt ook vaak gemeten door badkamer klokken zodat je dit ook goed bij kunt houden. Want niemand vindt het fijn om in een koude badkamer te douchen.

Goed om te weten is dat er ook zoiets is als een douche klok. Deze kun je in de douche zelf ophangen d.m.v. zuignappen blijft deze zichzelf vastklampen aan de muur. Dit soort klokken kun je vinden op de website klokkenconcurrent.nl.

De meeste badkamer en douche klokken zien er best wel strak uit, dus ten slotte kunnen ze op esthetisch vlak zeker ook het nodige toevoegen aan jouw badkamer.